top of page
Search

Dnevni, mesečni ili nedeljni planer - koji je najbolji?

Želite da nabavite kvalitetan planer ali ste u nedoumici koji da odaberete? Ne brinite, pomoć stiže iz Simply Ollie-ja! U našem ranijem tekstu Kako da odaberete odgovarajući planer pisali smo koje sve vrste planera postoje i kako da se odlučite za pravi planer za vas, a ovoga puta prelazimo na malo konkretniju temu: da li odabrati dnevni, nedeljni ili mesečni planer?


Dnevni planer - stavite sve obaveze na papir


Preduge TO-DO liste u različitim sveskama, nalepnice sa podsetnicima po celom stolu i stoni kalendar koji ne može da “podnese” više nijednu obavezu? Prebacite sve u jedan planer - olakšaće vam život!


Ukoliko bolje funkcionišete tako što razložite sve obaveze na manje zadatke, dnevni planer je prava stvar za vas. Ovi rokovnici uglavnom imaju po jednu stranicu za jedan dan, pa ćete imati dovoljno mesta da unesete sve zadatke i ciljeve koji vam padnu na pamet.



Bez obzira na to da li ga koristite u poslovne ili lične svrhe, dnevni planer će vas na dnevnom nivou “podsećati” na sve obaveze, dok god ih redovno unosite! S obzirom na to da uključuje sve dane u jednoj godini, u ovom planeru često, kako ne bi bio preterano obiman, umeju da fale neke sekcije kao što su nedeljni pregled, pregled troškova i slično. Važno je samo da pre kupovine proverite da li planer ima sve što vam je potrebno.


Mesečni planer - plan kao “otvorena knjiga”


Želite potpunu kontrolu nad vašim vremenom? Mesečni planer je odlična opcija! On vam omogućava da imate ceo mesec pred sobom i da tako planirate svoje buduće obaveze.


“Sastanak u sredu u 17h? Može, pomeriću trening za ujutro!”

“Doručak sa drugaricama u subotu u 10h? Nema šanse, tada imam zakazano kod zubara!”



Najveća prednost mesečnog planera je što možete na jednom mestu da vidite sve obaveze za 30 dana, međutim - šta je sa ostalim sastancima i zadacima? S obzirom na to da na svom mesečnom pregledu imate ostavljen prostor za upisivanje obaveza, obično nije predviđeno da imate još neki posebno određen deo za dnevne zadatke. Međutim, ovi planeri obično uključuju veću količinu papira za beleške, pa možete njega koristiti za dnevne TO-DO liste.


Nedeljni planer - isplanirajte vaše vreme


Zlatna sredina! Ukoliko smatrate da tokom dana nemate toliko obaveza i više vam je važno da imate pregled šta vas čeka u narednim danima, nedeljni planer je idealna opcija! Za razliku od dnevnog planera, nećete imati baš toliko mesta za ispisivanje obaveza, ali bar možete unapred da obeležite sve što je zakazano za naredne dane.



Oni koji odaberu nedeljni planer za svog “saputnika” odlično se snalaze i sa manjim prostorom koji im ostaje za obaveze, jer imaju mogućnost da preglednije i bolje upravljaju svojim obavezama i planovima. Ukoliko vam ponekad ipak zatreba dodatni prostor za pisanje, ovi planeri uglavnom na kraju meseca, pa i na kraju čitavog planera, imaju prazne stranice koje možete upotrebiti u tu svrhu.


Čini vam se da je nedeljni planer pravi izbor za vas? Pogledajte našu ponudu i počnite sa organizovanjem vaših obaveza već danas!


851 views0 comments
bottom of page